Blink Skifestival og Lysebotn opp 2019

Postet av Ski den 22. Jul 2019

Norges største rulleski arrangement arrangeres i neste uke, i månedskiftet  juli/august. Blinkfestivalen og Lysebotn opp.

Det hele starter med langløp på Ålgård til Sandnes, deretter er det berømte bakkeløpet fra Lysebotn og opp 28 svingene fordelt på snaue 7 km med bakke. Nytt av året i Lysebotn er egen klasse for staking (menn/damer). 

Neste helg er det selve Blink arrangementet i Sandnes , langrenn og skiskyting.

Otra stiller med en fyldig tropp i 2019.

Disse er påmeldt fra Otra:

Torstein Landås, Sondre Ramse, Nils Olav Kjetså Røed, Amalie Frigstad, Morten Kjetså, Dag Refsnes, Åsmund Wiberg, Endre Stulien Robstad, Torbjørn Grindheim, Anders Kjetså Røed, Even Birkeland, Jens Frigstad, Harald Stulien Robstad, Anne Birkeland, Lydia Frigstad, Jorunn Refsnes, Ingebjørg Refsnes, Lina Grindheim,  Marthe Undeland Heisel,  Kari Stulien Robstad, Kjell Hauan, Anna Hauan, Astrid Hauan.

Tilsammen er det 23 stk som er påmeldt.

Otra gjengen som var på Blink 2018.


0 Kommentar

Turid og Olav J Greibrokk vinner av Jordbærklipperen

Postet av Ski den 21. Jul 2019

Det ble Turid og Olav J Greibrokk bosatt i Grendi i Bygland som ble vinner av Robot klipperen under Jordbærfestivalen 2019 på Evje.

Klipperen havnet i Grendi hos Turid og Olav Greibrokk.

Bilde: Turid Greibrokk, vinner av klipperen 2019.


0 Kommentar

Det ble en blaut Jordbærfestival Nr 25

Postet av Ski den 20. Jul 2019

Jordbærfestival nr 25 er historie. Lørdag 20.juli 2019, Yr.no sine prognoser slo til. Det ble litt yr og regn på formiddagen og blaut ettermiddag. Men vi kom i havn. 4915 lodd ble solgt på jordbærlotteriet og robotklipperen gikk til ett ektepar i Grendi i Bygland - Turid og Olav Greibrokk. Otra Ski gratulerer. Tippekonkurransen - Hvor mange jordbær i bollen? -, 128 bær var det i bollen. Ingen tippet det, men det var 2 stk som var 2 i fra, 130 stk. Gerd Gård og Magrete Gautestad ble vinnere.

Men Jordbærfestivalen er egentlig JORDBÆR, det røde gode, saftige, søte bæret som alle venter på gjennom en lang og kald vinter og vår. Årets festival ble det levert 82 kasser med bær, ca 500 kg. Mange koset seg med jordbær m/fløtemelk og sukker på. Kaffe fulgte med for de som ønsket det.

Teltene var fylt med mennesker som ville få med seg Kulturpatruljen sitt sommerprogram med sang/stev og dans.

KL 1200 var det hilsen fra ordfører Bjørn Ropstad i Evje og Hornnes kommune. Han takket Otra/Otra Ski for alt arbeid som gjøres og har blitt gjort i alle disse årene. Ordføreren hadde med seg en sjekk på kr 5000,- og blomster til Otra Ski - Jordbærfestival 25 år.

Jordbærfestivalen 2019, regn og oppvisning fra Kulturpatuljen i Setesdal.

Ordfører i Evje og Hornnes kommune, Bjørn Ropstad hadde hilsen fra kommunen.

Festival sjef Line Birkeland med sjekk og blomster fra kommunen.

Jordbærene fra Steinar Bjellås i Hornnes smakte fortreffelig.

Det kreves mange for å hamse 450-500 kg jordbær. Denne lørdagen er det mange av skigruppas utøvere og foreldre som stiller opp for å skaffe penger i kassa. Tilsammen har ca 30-40/50 skivenner vært i arbeid denne lørdagen i juli. Takk til dere alle.

Glenn Q Haakonsen ledet festivalen med sikker stemme og hadde god kontroll over alt som skulle skje i løpet av dagen.

Vel Møtt om ett år - 3. lørdag i juli 2020. Da er det Otra IL som har jubileum - 60 år. 


0 Kommentar

Det er ferietid, det er Jordbærfestival til lørdag

Postet av Ski den 17. Jul 2019

Juli er ferietid og det er også Jordbærfestival på Evje. Lørdag 20.juli er det den 25. Jordbærfestivalen som blir arrangert. Det hele startet sommeren 1994. Festivalen har alltid blitt arrangert 3. lørdag i juli, (kun ett unntak finnes.) I løpet av alle disse årene har det vært ett folkehav i Evje sentrum. Vi tipper at på det meste har det vært innom 3-5000 mennesker i løpet av dagen. De første årene var det selvsagt jordbær fra Brødrene Kjetså på Hornnes som leverte bærene. Skigruppa brukte fredagen før festivalen og plukket bær på dugnad, på det meste var vi over 700 kg. Omsetningsrekord er over 1200 kg på en festival dag. Den dagen solgte vi veldig mang kasser til besøkende. Når Kjetså brødrene sluttet, var det Tor Morten Evje som leverte bær. Etter han var det ett par sesonger vi måtte ut av kommunen og til Tveit v/Kjevik etter bær. Men nå har vi i mange år kjøpt bær av Steinar Bjellås og bær produsert i kommunen.

Idag etter 24 ganger har vi passert 17 tonn med bær og over 2,1 millioner kroner i omsetning.

Lørdag 20. juli kl 1000 starter den 25. festivalen. Vi krysser fingrene og håper at Yr.no sine siste meldinger går i vår fordel og at det ikke kommer regn på lørdag før etter kl 1500. Da er festival nr 25 ferdig.

Frv Sondre Ramse, Torgeir Uleberg, Åsmund Wiberg og Heidi Hodne. Disse fire skiløperne har lagt ned mange treningstimer og dugnadstimer i Otra IL SKI.

Loddsalg er en viktig del og inntektskilde under jordbærfestivalen, Frv  Klemmet Torgersen, Gunnar Dyrland og Marit Grindheim.

Røde og fristene er jordbærene, det er sommer.

Kulturpatruljen i Setesdal har vært med i flere år med danseoppvisning mm.

Det er mange fra skigruppa som jobber dugnad i forbindelse med hver jordbærfestival. Ca 250-300 dugnadstimer legges ned for å skaffe inntekter til driften av skiløyper, hoppbakker osv.

2019 er det 25. gang vi arrangerer Jordbærfestival i Evje sentrum.


0 Kommentar

Ny Sponsor/samarbeidspartner - Smeland Byggservice

Postet av Ski den 15. Jul 2019

Smeland Byggservice på Evje er skigruppas siste Sponsor. En tre årsavtale er på plass. Men firmaet har tidligere også hjulpet ski med fagfolk/støtte under dugnader under oppbygging av skianlegga i Flatebygd og ikke minst Høgås. Utbyggingen i Trollbekken har også firmaet vært en viktig ressurs.

Daglig leder i firmaet er Vidar Smeland.0 Kommentar

Jordbærfestivalen 2019

Postet av Ski den 9. Jul 2019

Den 25. jordbærfestivalen nærmer seg. Lørdag 20.juli braker det løst i Evje sentrum. Det hele starta i 1994 og festivalen har blitt arrangert hvert år siden bortsett fra i 1999. I løpet av alle disse årene er det blitt omsatt 15 -16 tusen kilo med jordbær og over 2 millioner kroner er omsatt (brutto). Mange tusen mennesker har vært innom Evje sentrum den 3. lørdagen i juli som har vært fast festival dag.

Nå er det 25. gang vi arrangerer Jordbærfestivalen på Evje. Jordbæråkrene til Steinar Bjellås bugner over av bær i år. Meldingene vi har fått er veldig lovende. Stort lotteri har vi også, som i fjor er det en Robot plenklipper til en verdi av 15 - 16 000. Loddsalget har pågått siden sankthans og det vil være salg kommende fredag og lørdag ved Coop Ekstra i Evje sentrum.

Skigruppa vil takke Evje og Hornnes kommune, Evje og Hornnes Sparebank og Pernille Kafe for ett langt og godt samarbeid i 25 år.

Ove Kjetså (Kjetså Design) har tegnet den nye logoen til årets festival.

Program for den 25. festival.


0 Kommentar

Amalie Frigstad med bra løp i Kristiansand

Postet av Ski den 8. Jul 2019

Otra hadde flere løpere med i rulleskiløpet i Kristiansand lørdag. Amalie Frigstad gikk ett veldig bra løp og ble nr 5 i J 17-18 år. Amalie er første års juniorløper kommende vinter. Rulleskisesongen 2019 har samme klasseinndeling som kommende vintersesong. Amalie skal kommende høst begynne på Vidergåend på Hornnes med toppidrettlinje. Ho er også med på juniorkretslaget i skikretsen. Juniorkretslaget er ett tilbud til de løperne som ikke går på skigymnaset i Sirdal/Tonstad eller på Hovden.

Amalie Frigstad er ferdig med Hovden Tour 2019.

Amalie på vei til mål i Sandnes under Bink 2018.


0 Kommentar

Stor idrett og stor fart i Kristiansand Skifestival.

Postet av Ski den 6. Jul 2019

Det ble stor fart i seniorklassene, både kvinner og menn hold stor hastighet under det klassiske løpene på Fiskebrygga. Flere landslagsløpere satte preg på løpene. Kathrine Harsem spurtslo Heidi Weng . I herreklassen var det ett enda sterkere felt for Sondre Ramse og Åsmund Wiberg (Otra IL). Løpet ble vunnet av Pål Trøan Aune, Steinkjer skiklubb (Team Veidekket), nr Calle Halvarson, Sverige. Og nr 7 i seniorklassen og en haug med toppløpere: Sondre Ramse. Åsmund Wiberg ble litt lenger bak, men han fikk gå sammen med Petter Northug i mange runder. 

Resultatliste her: https://live.eqtiming.com/49730#result:186237-610060-0-1-1- 

Sondre Ramse med start nr 22, hevdet seg meget bra sammen med noen av verdens beste skiløpere.

Åsmund Wiberg tauer på Petter Northug (38).

(Foto: S.Wiberg)

Det  var meget stor fart i feltet, Sondre Ramse (22) nr 5 ved passering etter 8 runder. Emil Iversen drar feltet i stor fart.


0 Kommentar

Torbjørn Grindheim vinner 11-12 års klassen

Postet av Ski den 6. Jul 2019

Torbjørn Grindheim vant sin klasse under Kristiansand Skifestival lørdag ettermiddag. Ett bra løp av den unge Otraløperen, som varmet opp i den samme løypa som verdensstjerner gikk runde på runde i. Det var en stor opplevelse for de unge Otraløperne å gå sammen med Petter Northug, Calle Halvarson, Emil Iversen, Sjur Røthe, Niklas Dyrhaug, Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla, Kathrine Harsem, Åsmund Wiberg og Sondre Ramse.


Med startnr 101 er Torbjørn Grindheim klar til start. To runder i fristil.

Torbjørn i startbås nr 1.

Kjell Hauan i samme klasse og heat som Torbjørn.


0 Kommentar

Skifestival i Kristiansand 6. juli

Postet av Ski den 4. Jul 2019

Lørdag 6.juli er det klar for rulleskifestival i Kristiansand, med flere landslagsløpere og 10 stk fra Otra IL. Konkurransen er for elite og barn/ungdom. 

Disse Otraløperne er påmeldt: Kjell Hauan, Torbjørn Grindheim, Lina Grindheim, Jens Frigstad, Torstein Landås, Anna Hauan, Amalie Frigstad, Morten Kjetså, Åsmund Wiberg og Sondre Ramse.

Ungdomsløpene starter kl 1500.

Senior - elite ca kl 1600.

Menn - 10 km fellesstart, klassisk

NavnKlubb
Aune, Pål TrøanSteinkjer Skiklubb
Bruvoll, Ole JørgenLierne IL
Dyrhaug, NiklasNorges Skiforbund
Folkvord, SindreSandnes IL
Folkvord, IngvarSandnes IL
Grønflaten, SindreFjellørnen IL
Halfvarsson, CalleSvenska Skidförbundet
Iversen, EmilNorges Skiforbund
Jenssen, Jan ThomasHommelvik IL
Melberg, Tore AndréGjesdal IL
Ramse, Sondre SkomedalOtra IL
Riseth, FredrikByåsen IL
Rysstad, Aron ÅkreValle IL
Røthe, SjurNorges Skiforbund
Skaanes, HåkonStrindheim IL
Stensås, MagnusTydal IL
Ulvang, Jørgen SæternesIL Varden Meråker
Vehus, Erik NordjordetHovden Sportsklubb
Wiberg, ÅsmundOtra IL Arkivbilde, Skifestivalen i 2017.


0 Kommentar

Bjorli bru, arbeidet fortsetter.

Postet av Ski den 2. Jul 2019

Arbeidet med rehabilitering av Bjorli bru i Hovedløypa fortsatte idag. Idag ble det gamle brudekket flyttet over på de nye fundamentene. Men det er mye arbeid som gjenstår før alt er ferdig. Den nye brua vil få ett mye breiere dekke, ca 5, 30 brei, rekkverk må på plass, duk og grus må legges/flyttes. Det gjenstår mange timer for skifolket før alt er klar. Men  det er mange måneder før skisesongen starter.

Her er "nye" Bjorli bru med gammelt brudekket.

Her løftes den gamle brua av den gamle løypetraseen.

Det er ett tungt løft som blir gjort med en 8 tonns gravemaskin. Underlagt i området er så bløtt at det skaper problemer for maskinen.

Det er gamle kraftlinjestolper som brukes som dragere, 12-13 stk skal dekket ligge på.

Det er slike forhold den nye brua skal klare. Bildet viser en middels stor høst flom, høsten 2018.


0 Kommentar

Arbeidet i gang med Bjorli bru

Postet av Ski den 1. Jul 2019

Bjorli bru som er over 20 år gammel. Denne brua var den første som ble bygget i turløypenettet på Høgås. I løpet av alle disse årene har det vært mange flommer. Den største var høsten 2017, da var hele brua under vann. Brua har i årenes løp sunket, deler av fundamentene er blitt vasket ut. Samt noen milde vintre med lite frost i bakken har medvirket til at brua måtte rehabiliteres.

Tidlig i vinter kom ideen om å bygge ny bru 20 m lenger ned i bekken/myra. Løypa ned mot den nye brua blir mye slagere/rett på brua. Den skarpe svingen blir nå borte. 

Arbeidet vil pågå i flere dager før alt er klar. Men det vil bli dekke over den nye brua i løpet av tirsdag 2.juli dersom alt går etter planen.

Arbeidet med den nye brua er i gang.

Nye stolper blir "pæla" ned i myra som fundament. Enkelte stolper forsvant 3 m ned.

Rekkverket på gamle brua blir løfta av.

Her løftes dekket på gamle brua. Tirsdag vil det gjøres ett forsøk å løfte det gamle brudekket over på den nye brua.


0 Kommentar

Det ble ei tung 5 mil

Postet av Ski den 1. Jul 2019

Kanalrennet søndag ble langt og tungt for Åsmund og Sondre. Amalie Frigstad gikk 25 km klassisk og ble nummer 12 i sitt første løp i 17 år klassen (Junior). Langt og tungt i Telemark på 3`er hjul. Amalies bror ble nr 13 i sin klasse i junior Kanalrennet.

Sondre er i god form, men var uheldig med stavbrekk og mista feltet. Det er ikke noe særlig å knekke to staver og senere også ha problemer med en stav. Men ei god treningsøkt ble det. Sondre ble nr 41 ca 10 minutt bak vinner.

Åsmund Wiberg slet med drikke og hadde det tungt pga av det. Han ble nr 55 i Men senior.

Sondre Ramse 


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline